Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

 

Cum înființezi o fundație comunitară în orașul tău

FBCoverVerifică aici dacă orașul tău nu este într-o zonă acoperită deja de o fundație comunitară activă în cadrul programului național de dezvoltare a fundațiilor comunitare. Dacă orașul tău este într-o zonă unde activează deja o fundație comunitară ia legatura cu aceasta privind orice fel de idei de dezvoltare locală .

Dacă orașul tău nu este într-o zonă deja acoperită de o fundație comunitară, identifică cel puţin alte două persoane din comunitatea ta care pot contribui cu timp, expertiză sau mijloace financiare la înființarea şi funcționarea unei fundații comunitare.

1. Citește în broșură și pe site mai multe informații despre fundațiile comunitareprincipii de funcționare si practici de succes ale fundaților comunitare.

2. Află mai multe despre sprijinul din partea programului national.

3. Pregătește o scrisoare de intenție (detalii mai jos) prin care arăți interesul și contribuția grupului de inițiativă și potențialul unei fundații comunitare în localitatea ta.

4. Ia legătura cu echipa programului la  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza  dacă ai nevoie de informații suplimentare.

5. Trimite scrisoarea de intenție până la data de 20 martie 2014 la  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Scrisoarea trebuie să conțină:

1. Datele de identificare ale inițiatorului: nume, adresă, telefon, e-mail;

2. Zona geografică propusă pentru fundația comunitară (sunt eligibile doar zone care nu sunt deja acoperite de fundații comunitare): numele localității/zonei, număr de locuitori în această zonă;

3. Motivația implicării într-o astfel de fundație comunitară: beneficiile pe care fundația le-ar aduce zonei, ce nevoi prioritare ale comunității ar putea fi abordate eficient prin fundație, ce anume te motivează pe tine să te implici;

4. Fezabilitatea unei astfel de fundații în această zonă: ce anume te face să crezi că o fundație comunitară ar avea șanse de succes ținând cont de specificul comunității tale;

5. Informații despre grupul de inițiativă (minimum 3 persoane): numele persoanelor din grup, experiența relevantă a fiecăruia și istoricul cooperării între membrii grupului de inițiativă;

6. Rolul și contribuția membrilor grupului de initiativă: rolul propus pentru fiecare membru al grupului în dezvoltarea pe termen lung a fundației (în consiliu de conducere, în echipa executivă a fundației, voluntar, donator); contribuția de timp pe care fiecare o poate oferi în urmatoarele 12 luni.

7. Alte resurse: ce resurse locale pot fi accesate cu succes de către fundația comunitară.

8. Recomandări: numele și informațiile de contact pentru minimum 2 persoane relevante din comunitate (dintr-o instituție publică, nonprofit, media sau companie) care pot da la cerere referințe despre experiența și istoricul cooperării cu membrii grupului de inițiativă.

Sigle site