Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

Anul infiintarii: 2011
Adresa: str. Gina Patrichi nr. 6, sector 1, Bucuresti
Telefon: +40 371.408.661
Web: www.fundatiacomunitarabucuresti.ro
Persoana de contact: Alina Kasprovschi
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Descrierea organizatiei:

Misiunea fundaţiei: investim banii, timpul şi energia bucureştenilor pentru a dezvolta comunităţi în care ne simţim ca acasă.


Fondul Mega Image pentru Comunitate

Lansat în anul 2013, Fondul Mega Image pentru Comunitate a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție, iar numărul de proiecte finanțate a crescut la 15. Dorința de a aduce oamenii împreună într-o comunitate a dat tonul proiectelor, iar exemplele sunt numeroase: au fost organizate antre- namente de fotbal pentru copiii din Ferentari, unde aceștia și-au dezvoltat spiritul  de echipă; a avut loc o competiție sportivă pentru copiii din cartierul Costeasca; 30  de copii din zona Rahova-Uranus, provenind din familii rome sau mixte, au fost ajutați de către voluntari la lecții, pentru a nu pierde anul școlar; au fost organizate acțiuni de reciclare creativă în zona Mihai Bravu, iar în zona Filaret se va dezvolta un afterschool pentru copii din zonă. Un moment de recunoaștere a eforturilor depuse de toți cei care formează și se asigură de reușita Fondului Mega Image pentru Comunitate a avut loc în martie 2014, când, la CSR AWARD, proiectul a primit premiul întâi la secțiunea ”Susținerea Comunității de către companii cu peste 250 de angajați.”

Swimathon. Eveniment de înot și strângere de fonduri.


Evenimentul Swimathon, ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție,  a însemnat 230 de înotători care au susținut 16 de cauze comunitare pentru  care au fost atrași peste 190.000 lei de la donatori. Zeci de copii fără posibilități materiale se bucură acum de o masă caldă și-și fac temele cu sprijinul Clubului pentru Eduație Alternativă Ferentari, iar patru maternități din București au fost dotate cu 110 cuiburi și 130 de seturi de botoșei și căciulițe pentru prematuri prin proiectul Asociației Unu și Unu. Alte proiecte susținute prin eveniment au vizat educarea tinerilor care suferă de epilepsie în materie de mâncare sănătoasă, sprijinirea copiilor aflați în scaune cu rotile, dezvoltarea unui culturi ecologiste, sterilizarea pisicilor comunitare și multe altele. Alte motive de bucurie, pe lângă posibilita- tea de a ajuta comunitatea bucureșteană, au venit atunci când Swimathon București a fost finalist la Gala Oameni pentru Oameni, dar și când Cosmin Alexandru, în cadrul aceleași gale, a fost premiat la categoria ”Cel mai bun fundraiser voluntar” pentru reușita de a fi strâns 10% din suma donată la Swimathon.

The Big Lunch. Eveniment de gătit, comunitate și strângere de fonduri.


Pentru prima oară în România, Fundația Comunitară București a lansat proiectul The Big Lunch, al cărui scop a fost să aducă împreună, în jurul unui prânz delicios, mai mulți prieteni și vecini, cu dorința de a se cunoaște și de a strânge bani pentru comunitate în care trăiesc. Astfel, au fost strânși peste 20.000 de lei pentru 14 cauze comunitare de la peste 180 de donatori.

8 Hours overtime for a good cause București


Cu un nume care te lasă să-i anticipezi munca depusă, proiectul internațional vine să aducă o nouă viziune asupra ideii de voluntariat. Ideea principală este aceea că specialiștii din diverse domenii de activitate lucrează 8 ore peste program pentru a oferi asistență altor organizații din aria  lor de expertiză. În 2014, proiectul a avut loc simultan în 16 orașe din lume, printrecare București, Brașov, Amsterdam, Berlin, Rio de Janeiro, New York și Cairo. Astfel, în martie 2014, nouă echipe de voluntari specializați în marketing, comunicare, vânzări, resurse umane sau management au rezolvat, împreună, nouă teme punctuale propuse de organizațiile non-profit, oferind peste 600 de ore de lucru. Nici acest proiect nu a rămas nepremiat, iar la Gala Națională a Voluntarilor, Daniel Mereuță a primit premiul ”Voluntarul anului din sectorul corporatist”, pentru felul în care a coordonat prima ediția a 8 hours over time for a good cause de la București.

Testimonial

 Pentru mine, Fundaţia Comunitară Bucureşti este un vis împlinit. În primul rând, pentru că am crezut întotdeauna că oamenii se mobilizează şi vor să facă lucruri pentru comunitate, dacă există un cadru care să îi sprijine. Fundaţia tocmai asta îşi propune, să găsească în Bucureşti mecanisme şi oportunităţi de implicare pentru oricine are ceva de oferit pentru comunitate.

Alina Kasprovschi membru fondator şi director executiv al Fundaţiei Comunitare Bucureşti

Citeste mai mult

Sigle site