Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

Anul infiintarii: 2008
Adresa: Str. Cloșca, nr. 6, ap. 2 Cluj Napoca
Telefon: +40 264 434.618
Web: www.fundatiacomunitaracluj.ro
Persoana de contact: Simona Șerban
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Descrierea organizatiei: Îmbunătățește calitatea vieții în Cluj.


Cercul de Donatori. Schimbare socială prin donații colective


În anul 2014 au fost organizate două ediții ale Cercului de Donatori. La ediția din mai, numită Mini A.B.C.- Acțiune. Beneficiu. Comunitate, au fost strânși peste 33.000 de lei de la peste 60 de donatori. Proiectele finanțate la această ediție au vizat încurajarea comunității clujene pentru a participa la activități sportive, crearea unui parc de socializare, dar și reamenajarea piețelor mobile din Cluj. La cea de-a doua ediție, Orașele Clujului, organizată împreună cu Centrul Rațiu pentru Democrație, au fost mobilizați peste 33.000 de lei de la peste 60 de persoane, bani care au fost folosiți pentru susținerea a trei proiecte locale din Turda și Câmpia Turzii. Cele trei proiecte sunt: realizarea unui stand de biciclete de închiriat și trasee speciale către rezervațiile naturale din zona Cluj-Turda; dezvoltarea aptitudinilor de leadership pentru 24 de liceeni; organizarea unui spectacol la care să participe oamenii din comunitate fără pregătire în domeniul artistic.

Swimathon Cluj. Ediţia a VI-a

În luna iulie a anului 2014 a avut loc  cea de-a șasea ediție a Swimathon Cluj, care a însemnat 220 de înotători, 117 km înotați, 500 de donatori, 105.000 de lei mobilizați și 19 proiecte susținute. De la începuturi și până în prezent, prin intermediul acestui eveniment au fost mobilizați peste 512.000 de lei de la 3.000 de donatori și au fost susţinute 76 de proiecte.

DEEDIn

Acțiunea de voluntariat este cea care stă la baza oricărei comunități active și unite. Astfel, în 2014, în parteneriat cu Valmiera Community Foundation (Letonia), Health City Community Foundation (Slovacia) și West Flanders Community Foundation (Belgia) și accesând fonduri europene, FCC a contribuit la crearea platformei online DEEDIn.com. Acesta are ca scop promovarea ONG-urilor în mediu virtual, astfel încât cei interesați de activitatea organizațiilor să poată fi la curent cu ultimele noutăți. DEEDIn este o rețea de socializare dedicată organizațiilor nonguvernamentale și voluntarilor utilizată în patru țări: România, Letonia, Slovacia și Belgia. În cadrul proiectului, Fundația Comunitară Cluj, alături de Federația Fundațiilor Comunitare din România și Federația Volum, a susținut organizarea Galei Naționale a Voluntarilor din 2014.

Implicarea în Comunitate

Pentru a putea produce schimbări în comunitate este nevoie de o cunoaștere a nevoilor și oportunităților de dezvoltare, bazate pe contribuțiile din comunitate. Fundația Comunitară Cluj a contribuit în mod voluntar la coordonarea grupului de lucru pentru dezvoltarea strategiei municipiului Cluj Napoca, secțiunea asociativitate, filantropie și voluntariat, susținând o viziune bazată pe participarea cetățenilor la dezvoltarea pe termen lung a comunității.

Burse pentru tineri

Tinerii sunt viitorul fiecărei societăți, iar când aceștia au potențialul de a ajuta la îmbunătățirea comunității în care trăiesc este mai mult decât normal să fie susținuți în procesul de dezvoltare profesională și personală. Fundația Comunitară Cluj a oferit și anul acesta 28 de burse pentru astfel de tinerii. De asemenea, anul acesta a fost acordată și o bursă de excelență în valoare de 3.800 de lei. Toate fondurile au fost susținute de către donatori individuali și corporații.

Maratonul Internațional Cluj

În cadrul acestui eveniment, Fundația Comunitară Cluj împreună cu Free Runners a derulat o campanie de strângere de fonduri în urma căreia s-au mobilizat 19.500 de lei, bani care au fost folosiți pentru dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii - Secția Terapie Intensivă.


Testimonial

Alaturi de Fundatia Comunitara Cluj [...] ne propunem sa oferim burse de recuperare prin sport si sa sustinem proiecte orientate spre stil de viata sanatos si preventie, sa acordam finantare pentru initiativele centrate pe recuperare scolara, dar si alocatii destinate seniorilor sportului.

Calin Hintea, presedintele FC Universitatea Cluj

Citeste mai mult

Sigle site