Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

Anul infiintarii: 2010
Adresa: 520049 Sf. Gheorghe, str. Ciucului nr. 47
Telefon: +40-267-351959
Web: www.hka.ro
Persoana de contact: Furus Levente, director programe
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Descrierea organizatiei: Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată în 2010 ca urmare a eforturilor depuse de unsprezece fondatori: intelectuali, întreprinzători, reprezentanţi ai diferitelor organizaţii neguvernamentale din judeţ.


Sprijinirea talentelor. Acordarea de burse tinerilor.

În 2014, Fundația Comunitară Covasna a continuat tradiția acordării de burse tinerilor talentați. Astfel, au fost acordate burse în valoare de 17.104 de lei. De asemenea, fundația a sprijint cu 1.000 de lei achiziționarea unui ecran de proiecție pentru un liceu din Sf. Gheorghe, a susținut financiar, cu 5.000 de lei, pregătirea profesorilor de limbă engleză din Covasna, cât și o deplasare în Turcia a unei sportive de karate.

YouthBank.

Programul continuă programul local „Tânăr activ în comunitate” derulat de Fundația Comunitară Covasna în anul anterior. Principalul sponsor al programului în 2014 a fost OTP Bank cu o donație de 8,800 lei. 21 de voluntari tineri au contribuit la mobilizarea de resurse prin 12 evenimente de strângere de fonduri.

Cerc de donatori – Sprijinirea proiectelor civice


Cercul de donatori (licitație pentru proiecte civice) a avut loc anul acesta la Covasna în luna aprilie. Evenimentul a constat în prezentarea a trei proiecte pe care donatorii prezenți le-au sprijinit: dezvoltarea unei aplicații android pentru tineri, pregătirea personalului specializat pentru îngrijirea bătrânilor, reabilitarea drumului Verde Sepsi, drum realizat cu șase ani în urmă. La licitație au participat aproape 50 de persoane, iar primele două proiecte au primit fiecare suma de 3.000 de lei, iar ultimul 3.300 de lei.

Programul școlar Acest peisaj nu este o hartă!

Deja o tradiție, programul a susținut în anul 2014 participarea a 1.400 de elevi, însoțiți de 90 de pedagogi, la descoperirea valorilor și frumuseților zonei. De acest program au beneficiat 18 școli și au fost organizate 24 de excursii.

Programul Cardul Comunitar.

Cardul Comunitar susține companiile locale să participe cu resurse în folosul comunității și să-și implice clienții în acest proces, fiind dezvoltat de Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc în anul 2009 și pus în aplicare cu succes de către Fundația Comunitară Covasna începând cu anul 2011. Prin folosirea cardului, cumpărătorul beneficiază de o reducere de 1% la achiziționarea produsului, iar compania partener contribuie tot cu 1% la Fondul Comunitar administrat de către fundație. Partenerul principal al programului în anul 2014 a fost Bertis SRL, cardul fiind utilizat în nouă magazine din județ. 21.000 de utilizatori de card au susținut programul, prin acest mecanism fiind mobilizată  suma totală de 189.226 de lei.

Investiții

Numărul mare al investițiilor comunitare  a fost posibil și datorită  faptul că Fundația Comunitară Covasna, prin implicarea în proiectul Fii activ pentru comunitatea ta, a beneficiat de sprijnul Global Fund for Community Foundations, care a dublat sumele mobilizate de către comunitățile locale pentru dotarea parcurilor sportive din Sf. Gheorghe, Târgu Secuiesc și Baraolt.

Pedalează pentru un țel bun! Acțiune de strângere de fonduri.


Evenimentul a avut loc în luna iunie la Târgu Secuiescu și în luna august la Sf. Gheorghe, aducând împreună 320 de bicicliști înregistrați care au parcurs 6.750 de km și au mobilizat 17.383 de lei pentru renovarea Parcurilor Sportive Sf. Gheorghe și Târgu Secuiesc și achiziționarea de suporturi de biciclete pentru școli.

Testimonial

Pentru mine inaugurarea in curtea scolii a terenului de joc in localitatea Bodos a insemnat cel mai frumos eveniment al anului 2011. [...] A fost emotionant sa vezi bucuria bodosenilor – atat pentru tineri, cat si pentru batrani – realizand comunitatii un vis vechi.

Kinga Bereczki, director executiv Fundatia Comunitara Covasna

Sigle site