Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

Anul infiintarii: 2012
Adresa:

Sediul social: Iaşi, Bd-ul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 10, Bl. B1, Tronson II, parter, Sala Curs C1, jud. Iaşi

Adresa poştală: Iaşi, str. Gavril Muzicescu, nr. 6, CP 700129

Telefon: 0720007792
Web: www.fundatiacomunitaraiasi.ro
Persoana de contact: Ciprian-Mihai Păiuș
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Descrierea organizatiei: Fundaţia Comunitară Iași îşi propune să aducă împreună oamenii buni şi cauzele care merită susţinute spre beneficiul întregii comunități. 


Fondul de revitalizare urbană Turnul Nostru


Programul are ca scop crearea unui fond prin care să fie susținute proiectele care își propun să schimbe modul în care arată spațiul public din Iași. În 2014, din acest fond, au fost susținute două proiecte, unul dintre ele presupunând crearea unei grădini sociale, unde locuitorii să poată cultiva propriile plante.

Fondul Transgor Logistik

S.C. Transgor Logistik SRL, cu susținerea Fundației Comunitare Iași, a dorit să contribuie la transformarea orașului într-unul cât mai sportiv, unde activitățile în aer liber să ocupe un loc central. Astfel, prin fondul creat în cadrul Fundației au fost finanțate 6 proiecte care promovau mișcarea în diversele ei forme: badminton, tenis de masă, ciclism și chiar slackline.

Fondul de Burse și programul de mento- rat: rezervor de încredere în propriile resurse.

Prin Fondul de Burse au fost susținuți și anul acesta 77 de elevi care excelează în activitățile școlare, dar au o situație financiară precară. În 2014, 64 de noi bursieri s-au alăturat celor de anul trecut, valoarea unei burse fiind de 1.800 de lei. Prin Programul de mentorat, donatorii împărtășesc bursierilor din program câte ceva din experiența lor profesională. Astfel, ambele categorii au de câștigat: bursierul poate găsi un model demn de urmat, iar donatorul poate ajuta la formarea profesională a tinerilor pe care-i susține.

Clubul IQ Iași

Fundația Comunitară Iași a creat Comunitatea Olimpicilor ieșeni cu scopul de a facilita dezvoltarea profesională și personală a acestora. Clubul este format, în prezent, din 63  de olimpici naționali și internaționali, pentru care au fost organizate ateliere de lucru, sesiuni de mentorat, internship-uri, vizite la companii ieșene sau team-building-uri.

YouthBank Iași

În 2014, echipa YouthBank, formată din 12 membri, a reușit să mobilizeze fonduri de peste 6.000 de lei, bani cu care a susținut cinci proiecte propuse de liceeni ieșeni cu inițiativă.

Swimathon

Modul cel mai bun de a practica generozitatea este să muncești pentru ceea ce primești. Asta au făcut și cei 178 de înotători prezenți la ediția de anul acesta a Swimathon. Aceștia au înotat pentru proiectele comunitare în care au crezut, iar cei 1.482 de donatori prezenți la bazin au crezut în determinarea lor. Suma mobilizată pentru comunitate a fost de 120.392 de lei, bani care au fost direcționați către susținerea a 16 proiecte.

Cercul de Donatori Iași - Joacă serioasă

Rețeaua de donatori ieșeni s-a întâlnit și anul acesta cu scopul de a mobiliza împreună bani pentru proiectele comunitare în care cred. Cele două ediții ale programului au adus împreună 89 de donatori unici și au fost mobilizați 27.611 de lei cu care au fost finanțate șase proiecte pentru comunitatea ieșeană.

Iași Business Angels - Eforturi pentru îmbunătățirea vieții


Ne place să credem că fiecare om este protejat în viață de către un înger.Fundația Comunitară Iași a pus însă acest lucru în practică și a oferit comunității o mulțime de îngeri care să vegheze la buna ei funcționare. Programul Iași Business Angels este o rețea de donatori care contribuie constant la transformarea vieții urbane. Cei implicați cumpără între 1 și 10 acțiuni comunitare pe care se angajează să le susțină lunar cu 25 de lei, timp de 1 an. În prezent există 60 de îngeri constanți, care au ajutat la crearea unui fond de 8.101 lei. Din acest fond, 3.000 de lei au fost redirecționați către Fondul de Burse, 4.000 de lei către Swimathon, iar1.101 de lei către organizarea unui proiect care să ajute școlile ieșene.

Testimonial

Nu am putut rezista sa nu ma implic in acest program [YouthBank], avand in vedere ca avantajele aduse dezvoltarii mele personale sunt infinite [...] si luand in calcul faptul ca beneficiile aduse comunitatii pot avea de asemenea un impact puternic.

Bogdan-Constantin Bors, Colegiul National Iasi

Sigle site