Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

Anul infiintarii: 2011
Adresa: str. Avram Iancu 37, Tg. Mures
Telefon: 0747-865096
Web: www.fcmures.org
Persoana de contact: Gal Sandor
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Descrierea organizatiei: Misiunea Fundației Comunitare Mureș este de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor din judeţul Mureș prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative de dezvoltare locală.


Swimathon.ms

Ajuns în anul 2014 la cea de-a patra ediție, programul de strângere de fonduri prin intermediul înotului a mobilizat 16.776 de lei pentru comunitatea mureșeană, bani cu care au fost susținute 16 proiecte. Numărul celor care au donat la acest eveniment a fost de 121 de persoane.

TEDx Târgu Mures

În 2014, Fundația Comunitară Mureș, din dorința de a susține ideile bune care duc la schimbarea comunității, a fost implicată în procesul de organizare a celor trei evenimente marca TEDx Târgu Mureș. Comunitatea ideilor este sintagma care descrie cel mai bine ceea ce presupune programul TEDx Târgu Mureș, fiind vorba aici de idei care pot fi aplicate de oameni de succes din comunitate sau din afara ei.

Cardul Comunitar

Ideea care a stat la baza acestui program este cea de loialitate față de comunitate, dar și din partea comunității, pe modelul dezvoltat de către Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc. În 2014, cardul co- munitar a generat venituri de 9.116 de lei de la peste 2.900 de utilizatori ai cardului.

MureșOnBike

Cum s-ar putea face înțeleasă utilitatea mijloacelor de transport alternative mai bine decât folosind aceste mijloace? Proiectul MureșOnBike a avut ca scop conștientizarea importanței bicicletelor într-un oraș din ce în ce mai aglomerat, în care numărul mașinilor crește în fiecare  zi. În 2014 au avut loc două astfel de eve- nimente, care au plasat în centrul atenției ideea de a te folosi de bicicletă pentrudeplasarea zilnică, dar și nevoile bicicliștilor.

YouthBank Mureș & Reghin

Anul 2014 a însemnat pentru echipa YouthBank Mureș & Reghin posibilitatea de a se dezvolta, de a aduce membri noi, de a lua decizii importante, de a învăța, uneori din propriile greșeli, dar, mai ales, de a crește pentru comunitate și împreună cu ea.  Acțiunile desfășurate de echipa programului au avut ca scop adunarea de fonduri pentru Fondul YouthBank, prin care au putut fi susținute 11 proiecte din Târgu Mureș și Reghin. Cei 13.500 de lei au fost mobilizați pentru proiecte precum Pasiune pentru Știință, Străin în Propriul Oraș, Art4help sau  Sportul O Șansă Pentru Toți. Fondul Comunitar Reghin a luat naștere în anul 2013, propunându-și implicarea donatorilor pentru comunitate și în activitățile derulate în Reghin.

Abonament pentru Comunitate

Prin acest program se dorește crearea unei comunității de abonați care să done- ze lunar sume cuprinse între 15 și 100 de lei pentru finanțarea proiectelor locale. În 2014, au fost mobilizați prin intermediul celor 38 de abonați 6.500 de lei pentru susținerea de proiecte din Reghin.

Nora Chifor

Nora Chifor este o tânără care a fost dia- gnosticată cu leucemie. Fondul Comunitar Reghin a demarat în 2014 o campanie de strângere de fonduri pentru susținerea tratamentului tinerei. S-au amplasat cutii de donații în zone importante și au fost organizate evenimente, iar suma  strânsă  a fost de 81.430 de lei.

Biserica Evanghelică

Pentru a renova cel mai vechi simbol al orașului Reghin, s-a pornit o campanie mediatică pentru strângerea a 82.000 de lei necesari lucrărilor. A fost realizat un spot video care a fost difuzat online și la TV și s-au putut dona bani printr-un nu- măr scurt de SMS. Într-o lună și jumătate cât a durat campania, au fost mobilizate 203 SMS-uri.

Promovare urbană

Șase voluntari și doi profesioniști au stat la baza acestui proiect. Principala idee a fost aceea de a crea un ghid turistic pentru promovarea orașului Reghin. Aceștia au fotografiat cele mai importante obiective turistice din punct de vedere al istoriei lo- cale și au redactat 10 texte care vor alcătui ghidul. În 2015 ei plănuiesc înregistrarea ghidului audio, și realizarea unui site web.

Street Groove Jam

Un concurs internațional de street dance a fost organizat la Reghin cu ajutorul Fondului Comunitar, susținut prin taxe de participare care au condus la mobilizarea a 7.000 lei.


Testimonial

Suntem bucurosi sa le putem oferi – cu sprijinul partenerilor nostri in program – locuitorilor din cartierul Tudor un spatiu de joaca reinnoit [...] Speram sa putem contribui cu alte proiecte care sa imbunatateasca starea parcurilor si a spatiilor de joaca din Tg. Mures.

Gal Sandor, director executiv Fundatia Comunitara Mures

Citeste mai mult

Sigle site