Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

Anul infiintarii: 2007
Adresa: 535600 Odorheiu Secuiesc, str. Bethlen Gábor nr. 55, Jud. HR
Telefon: 0366 100283
Web: www.szka.org
Persoana de contact: Rozalia Csaki
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Descrierea organizatiei: Fondată în 2007 de către un grup de oameni de afaceri locali şi directori de ONG-uri, Fundaţia Comunitară din Odorheiu Secuiesc (SzKA) şi-a propus să construiască un viitor mai bun pentru oraşul nostru şi regiune, catalizând ideile cele mai reuşite din rândul comunităţii şi sprijinind programe valoroase în folosul acesteia.

Cel de-al șaptelea an de la înființarea Fundației Comunitare din Odorheiul Secuiesc a însemnat implementarea unor programe noi, dar și a celor care au deja tradiție. De asemenea, în 2014 a fost posibilă mutarea în propriul sediu și mărirea Consiliului Director cu încă doi membri.

Cardul Comunitar și Fondul Tu Decizi!

Ajuns o tradiție pentru comunitatea din Odorheiul Secuiesc, programul prin care sunt susținute inițiativele locale, punân- du-se accent pe cooperarea comunitară, a fost un succes și în acest an. Numărul utilizatorilor de card a crescut la 14.000. Fondul Tu decizi! susținut prin folosirea cardului a fost modificat în anul 2014 pentru a se adresa ONG-urilor din mediul rural. Au fost finanțate 17 proiecte din acest fond, iar suma totală acordată în comunitate a fost de 56.511 de lei.

Fondul Unitarian Claca Comunității și Platforma Give-Get-Do


Fondul Comunitar Unitarian și-a schimbat numele, în 2014, în Fondul Unitarian Claca Comunității, pentru a sublinia valorile de co- operare și implicare comunitară ale acestuia. Proiectele comunitare au fost prezentate pe platforma online www.give-get-do.ro, iar în luna decembrie a început campania de strângere de fonduri pentru susținerea lor. Primele trei proiecte au primit co-finanțare din partea Fondului.

Claca Plus

Un nou program comunitar a luat naștere  în anul 2014 în cadrul Fundației Comunitare din Odorheiul Secuiesc. Claca Plus este un program de strângere de fonduri prin care donatorii sunt invitați să decidă în nume propriu ce proiect să susțină. Numărul do-natorilor a fost de 372, mobilizându-se peste 18.700 lei de la donatori individuali, dar și de la Fundația Româno-Americană.

Aleargă pentru comunitate - Run for it!

Ediția a treia a programului de atragere de fonduri  Aleargă pentru Comunitate a depășit așteptările organizatorilor. Cei 123 de alergători înscriși la eveniment au parcurs 1.573 de km și au reușit să mobilizeze  peste 45.000 lei de la cei 808 susținători prezenți la eveniment. Banii au fost direcționați către finanțarea a 12 proiecte pentru comunitatea din Odorheiul Secuiesc.

Gala Comunității

Gala Comunității, organizată deja de șase ani, este atât un eveniment de sărbătoa- re, cât și unul de strângere de fonduri pentru susținerea proiectelor comunitare. Anul acesta la eveniment au participat peste 87 de invitați și au fost mobilizate resurse financiare pentru susținerea a două programe: Cu Bastonul la plimbare prin Odorheiu Secuiesc și YouthBank. Tot în cadrul galei, pentru prima oară, au fost premiați antreprenorii și companiile care au avut un impact în responsabilizarea socială.

Marțea Donațiilor

Un alt eveniment dedicat spiritului filantro- pic a avut loc în Odorheiul Secuiesc. Scopul principal a fost acela de a promova și susține filantropia și de a susține inițiativele tinerilor. Peste 2200 lei au fost mobilizați pentru susținerea inițiativelor tinerilor.

Claca urbană

Comunitatea reușeste să se mențină unită atunci când lucrează împreună pentru binele tuturor. Plecând de la această idee, 25 de voluntari au lucrat la construirea unui parc pentru câini. Pentru această acțiune au fost mobilizați bani de la 15 companii și donatori individuali, cât și din partea Fundației Comunitară din Odorheiul Secuiesc. Pe lângă beneficiul adus atât patrupedelor, cât și stăpânilor lor, evenimentul a demonstrat cum membrii comunității pot colabora pentru binele comun.

YouhBank

Programul de responsabilizare a tinerilor  a ajuns anul acesta în Odorheiu Secuiesc la cea de-a șasea ediție. Echipa formată din șase membri a reușit să atragă o sumă de peste 5.300 lei, bani cu care au fost susținute șase proiecte ale tinerilor din comunitate.

Fondul Comunitar Cristur

Fondul Comunitar Cristur a fost creat din dorința de a susține inițiativele locale cu care membrii comunității se identifică.   În 2014 a fost organizat un eveniment  de strângere de fonduri pentru patru inițiative locale atât din domeniul cultural, cât și din cel al sănătății. Peste 60 de voluntari au ajutat la organizarea evenimentului, iar suma de bani mobilizată a fost de peste 18.000 lei.

Programul Cu Bastonul la plimbare prin Odorheiu Secuiesc


Programul cultural implementat anul acesta are ca scop promovarea și prezentarea specificului local al zonei. Fiecare parte din oraș are o poveste proprie, iar pentru ca aceasta să fie descoperită au fost organizate plimbări prin intermediul cărora istoricii locali au dezvăluit celor interesați diverse povești.În cadrul programului au fost realizate o broșură a locurilor de vizitat și patru excursii tematice.

Testimonial

Datorita finantarii primite din Fondul Comunitar Unitarian am reusit sa construim in sat un mic parc, sa cumparam plante si banci. Pe tot parcursul proiectului FCOS ne-a ajutat foarte mult, dand dovada de flexibilitate si profesionalism in toate aspectele.

Judit Kozma, manager proiect, Asociatia Oraseni

Citeste mai mult

Sigle site