Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

  

Anul infiintarii: 2013
Adresa: str. Olteniei, nr. 76
Web:   www.fundatiacomunitaraoradea.ro
Persoana de contact:    Sorin Constantin
Telefon: 0731 066 356
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Descrierea organizatiei: Fundatia Comunitara Oradea pune in legatura nevoile si resursele comunitatii, pentru a imbunatati viata locuitorilor.


Bursa Talentelor

Prin Fondul„Bursa Talentelor” sunt susținuți tinerii care au idei de proiecte pentru comunitatea bihoreană, dar și cei care au rezultate deosebite în diverse domenii. La ediția din 2014 au fost finanțate șase proiecte cu suma totală de 63.555 de lei. Proiectele au fost din domenii diferite, precum realizarea unui portal online unde să fie promovate localitățile din Bihor, disponibil în cinci limbi, publicarea de povești și poezii în format braille sau organizarea de evenimente care să favorizeze  coeziunea  socială.

Femina

Programul Femina a fost conceput plecând de la ideea că femeile trebuie să-și urmeze visurile. Astfel, nouă femei care au excelat într-un domeniu devin mentori pentru alte femei care doresc să-și construiască o carieră, colaborând la proiecte cu impact  în comunitate. Proiectele implementate cu sprijinul femeilor de succes sunt o șansă de dezvoltare profesională și personală. Dintre acestea, putem aminti două proiecte lega- te de alimentație sănătoasă, un eveniment cultural în care locuitorii din Oradea s-au bucurat de un recital al Filarmonicii de  Stat din Oradea, o campanie de promo- vare a „Zilei Tatălui”, lecții de dans gratuite pentru o zi pentru orădeni, lansarea unui volum de poezie ale cărui încasări din vân- zare au intrat în fondul Fundației Hospice Emanuel, o conferință pe tema designu- lui interior și un proiect de susținere a maternității de stat.

YouthBank Oradea

Programul YouthBank Oradea de respon- sabilizare a tinerilor a ajuns în 2014 la cea de-a doua ediție. Echipa formată din 13 li- ceeni bihoreni a organizat patru evenimen- te de strângere de fonduri, în urma cărora a fost mobilizată suma de 18.000 de lei, bani cu care au fost susținute 11 proiecte. Acestea au vizat rezolvarea unor probleme diferite identificate de tinerii liceeni în comunitatea bihoreană, cu un eveniment de strângere de fonduri pentru persoanele cu scleroză multiplă, copiii abandonați, cât  și pentru tratamentul unei tinere care suferă de tumoare cerebrală, dotarea bibliotecii, organizarea unui cerc de lectură, realizarea unei reviste școlare.

11even

Evenimentul 11even, ajuns anul acesta la cea de-a patra ediție,  și-a propus să aducă în același loc oamenii care au trăit experiențe remarcabile alături de oameni care sunt în căutare de modele de urmat. La eveniment au participat 11 invitați, fiecare vorbind câte 11 minute despre modul în care au reușit să se dezvolte, atât pe plan profesional, cât și personal. Întreaga sumă de bani strânsă din vân- zarea biletelor a fost redirecționată către Fondul Bursa Talentelor.

Swimathon

Ajuns la cea de-a doua ediție, Swimathon a oferit și anul acesta ocazia perfectă pen- tru implicarea în comunitate și atragerea de fonduri pentru cauzele comunitare. Ediția din 2014 a însemnat 215 înotători, 716 susținători la bazin, 1.720 lungimi de bazin parcurse și 44.390 de lei mobilizați pentru susținerea a 15 cauze.

Community Challenge și Creatori de Viitor


Evenimentul sportiv organizat împreună cu Asociația 11even a avut ca scop atrage- rea de fonduri pentru ca elevi de liceu din Bihor cu performanțe școlare deosebite să poată participa la tabăra Creatori de viitor. Astfel, într-o duminică de septembrie, copii, părinți și bunici au putut participa la jocuri de tenis, de street ball, aerobic, zumba, badminton sau fotbal. Suma de bani strânsă în urma acestui eveniment a fost de 4.644 de lei. Cei opt elevi din Bihor au participat la tabăra Creatori de Viitor, care în anul 2014 a avut tema „Viziunea unui nou sistem educațional”.

Caravana Prețuiește Viața

Fundația Comunitară Oradea a fost anul acesta partener local la caravana organi- zată de Andreea Marin. Cei aproximativ 200 de participanți au primit sfaturi pentru o viață sănătoasă venite chiar de la specialiști, sfaturi care să-i ajute să depășească anumite obstacole de care se lovesc în viață.


Sigle site