Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

Sigla FC prahova

Anul infiintarii: 2013
Web: www.fundatiacomunitaraprahova.ro
Persoana de contact: Isabela Mihăilă
Telefon: 0729457963
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Descrierea organizatiei: Fundatia Comunitara Prahova isi propune sa imbunateasca calitatea vietii locuitorilor din judetul Prahova.


Cercul de donatori

Ideea principală a acestui program este aceea de a dona bani pentru proiectele care au potențial de a îmbunătăți viața comunității prahovene. Ediția din iunie a programului a însemnat 30 de participanți, 16 donatori și 4.200 de lei pentru trei proiecte din domeniul educației și al sănătății. Numărul participanților s-a mărit la cea de-a două ediție, cu 50 de participanți, 26 de donatori și 5.100 de lei mobilizați pentru trei proiecte.

Swimathon Ploiești.

654 de lungimi de bazin în 100 de minute. În iulie 2014, 72 de înotători au parcurs echivalentul a 32,7 kilometri pentru 10 cauze comunitare. Campioana europeană la natație, Carmen Herea, a înotat pentru reintegrarea socio-profesională a bolnavilor de psoriazis. Donațiile din cadrul evenimentului se ridică la suma de 6.141 lei.

YouthBank

Inițiativele tinerilor prahoveni au putut fi puse în practică cu ajutorul fondului creat și susținut de echipa de voluntari YouthBank. Aceștia au organizat mai multe evenimente de strângere de fonduri. Unul dintre acesta este ”9 ne este dor de Toni”. Evenimentul a fost realizat împreună cu ASESOFT și a reprezentat un omagiu adus lui Toni Alexe, simbolul echipei ploieștene de baschet. Peste 4.300 de lei au fost strânși din vânzarea de bilete și 700 de lei din scoaterea la licitație a unor obiecte semnate de campionii ASESOFT. Banii obținuți au intrat în Fondul YouhtBank Ploiești și au fost finanțate opt proiecte realizate de liceeni ploieșteni, proiecte care au avut un impact pentru comunitatea prahoveană. Două astfel de proiecte sunt ”FII AS!” și ”T.O.Ț.I. în comunitate”.

V.I.S. Voluntariat – Implicare - Sustenabilitate


Consiliul Național al Elevilor a organizat „Party VIS”, un concurs de talente pentru liceeni prahoveni prin intermediul căruia s-au strâns bani pentru Fondul V.I.S. Din acest fond, de 4.000 de lei pe 2014, au fost susținute trei proiecte.

Recital Filantropic Emanuela Profirescu Geamănu și invitații săi din muzică, teatru și film.


Membră al Consiliul Director al Fundației Comunitare Prahova, dar și laureată a numeroase concursuri de pian, Emanuela Profirescu Geamănu împreună cu invitații săi a susținut, în luna februarie a anului 2014, un spectacol recital pentru comunitatea prahoveană. La eveniment au participat artiști din lumea muzicii, precum Florin Chilian, a teatrului, a literaturii sau a dansului. Spectacolul,  pe lângă încântarea pe care a reușit să o aducă celor care au fost prezenți, a avut și un scop filantropic. Astfel, banii obținuți în urma vânzării biletelor au ajuns la cinci copii talentați prin Fondul de Burse ”Adoptă o valoare”.

Sprijin pentru grupul de inițiativă pentru Fundația Comunitară Dâmbovița


Fundația Comunitară Prahova a susținut dezvoltarea unei noi Fundații Comunitare în Dâmbovița, sprijinind Asociația pentru Relații Comunitare și grupul de inițiativă pentru dezvoltarea fundației comunitare Dâmbovița. Fundația a găzduit financiar și administrativ grupul de inițiativă și a oferit consultanță pentru derularea operațională a evenimentelor de atragere de fonduri.


Sigle site