Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

Anul infiintarii: 2012
Adresa: Strada Constantin Noica, nr. 57, ap. 3
Web: www.fundatiacomunitarasibiu.ro
Persoana de contact: Ciprian Ciocan
Telefon:
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Descrierea organizatiei: Fundatia Comunitara Sibiu isi propune sa transforme orasul Sibiu intr-un spatiu în care locuitorii, actorii economici si autoritatile locale colaboreaza pentru crearea unei comunitati puternice si responsabile.

SemiMaraton

Devenit deja tradiție pentru comunitatea sibiană, semimaratonul de pe străzile orașului nu a lipsit nici anul acesta. Ediția a treia a SemiMaraton Sibiu a însemnat 960 de alergători, peste 6.284 de km parcurși, 2.193 de susținători, 253 de voluntari mobilizați pentru organizare și, nu în ulti- mul rând, 155.909 de lei strânși, bani  care au fost folosiți pentru susținerea celor 22 de proiecte propuse de ONG-uri.

YouthBank

Anul 2014 a început pentru echipa YouthBank cu finalizarea etapei de atragere de fonduri începute anul trecut, însemnând 9.642 de lei mobilizați de liceeni. Cu susținerea partenerului ProLanguage, fondul pus la dispoziția liceenilor din Sibiu pentru proiecte comunitare a fost de 16.000 lei. În urma unui concurs pentru noi proiecte, din fond au fost finanțate opt proiecte. Ediția a treia a programului de responsa- bilizare a tinerilor a început o dată cu anul școlar 2014-2015. A avut loc o campanie de recrutarea a membrilor noi, în prezent echipa fiind formată din 17 membri. De asemenea, a fost demarată campania de strângere de fonduri pentru perioada ur- mătoare, cu organizarea mai multor eve- nimente, precum o acțiune de atragere de fonduri derulată în incinta Shopping City Sibiu, organizarea unui concurs de dans și a unei „Licitații de Experiențe”. Și la această ediție, programul se bucură de sprijinul centrului de limbi străine ProLanguage, care va dubla suma strânsă de membrii echipei YouthBank.

Fondul Științescu

Identificând mereu noi oportunități pentru sprijinirea comunității sibiene, Fundația Comunitară Sibiu a demarat la sfârșitul anului un program de finanțare pentru proiectele educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologii ale copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani.

Cercul de Donatori Sibiu

În noiembrie 2014 a avut loc prima ediție  a Cercului de Donatori Sibiu, un mecanism de strângere de fonduri pentru proiectele cu impact în comunitate. La eveniment au participat peste 60 de persoane și au fost mobilizați 12.000 de lei pentru cele trei proiecte prezentate. Toate cele trei proiecte finanțate au fost din domeniul educației: „Pedagogie experimentală - Educație pentru o viață activă și comunicare eficientă”, „Mici exploratori - Explorer summer tent camp” și„Valoros în lumea mea”.


Testimonial

Ce mi s-a parut extraodinar si ma bucur ca s-a intamplat faptul ca un eveniment complet nou pentru Sibiu, un concept nou de a alerga pentru o cauza a fost adoptat cu atata usurinta si cu atat entuziasm. Pentru mine asta reprezinta dovada ca este nevoie de astfel de evenimente oamenii doresc sa se implice, au nevoie doar de un cadru.

(Anabella Tarnovan, fondator si membru comitet director, Fundatia Comunitara Sibiu)

Citeste mai mult

 

Sigle site