Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

LOGO FINAL FCBacau mic 

Anul infiintarii: 2013
Web:  www.fundatiacomunitarabacau.ro
Persoana de contact: Mihai Căprioară
Telefon: 0742153885
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Descrierea organizatiei: Misiunea Fundatiei Comunitare Bacau este de a imbunatati viata locuitorilor din judetul Bacau prin mobilizarea si distribuirea de resurse pentru initiative de dezvoltare locala.


Programul YouthBank.

A spune că tinerii sunt viitorul este egal cu a spune că omul are nevoie de aer pentru a supraviețui. Este nevoie de tineri care să ajute la supraviețuirea comunităților, iar  de la asta a plecat și acest program. Prin intermediul lui, tinerilor li se oferă  șansa de a constitui, promova și administra un fond special destinat finanțării de proiecte propuse de liceeni. Astfel, prin YouthBank. în 2014 au fost finanțate opt proiecte, dintre care merită să amintim organizarea a 15 workshop-uri în care băcăuani au învățat de la alți băcăuani,  a unui concurs de dezbateri în limba engleză pentru liceeni sau organizare unui ”pătrat verde” de învățare, recreere și reciclare în spațiul verde din Colegiul Național Pedagogic Ştefan cel Mare. Programul a fost recompensat anul acesta cu premiul ”Proiectul de Voluntariat al anului” la Gala Voluntarilor Băcăuani.

Bursele Pambac. Investește în viitor!

Fondul Pambac are toate șansele să devină o tradiție pentru comunitatea băcăuană. Anul acesta, al doilea de când a fost lansat proiectul, au fost acordate burse în valoare totală de 60.000 de lei acelor elevi merituoși care au nevoie de suport financiar pentru a-și termina studiile.La Gala Premiilor Comunității Băcăuane din acest an, firma SC PAMBAC SA a primit premiul pentru firma anului, recunoscân- du-se astfel importanța acțiunilor sale filantropice.

Laboratoarele Performanței. Licitație de colecție.


Pentru ca liceele și universitățile din Bacău să poată fi dotate cu laboratoare perfor- mante, care să ducă la creșterea calității învățământului, Fundația Comunitară Bacău, împreună cu Asociația Karpen  2012 și Colegiul Tehnic de Comunicații NV Karpen, a organizat Licitație de colecție.Evenimentul a constat în scoaterea la licitație a 20 de obiecte din gama telecomunicațiilor, precum televizoare sau aparate radio. La final s-a organizat și o licitație de vinuri din Republica Moldova, iar suma strânsă la acest eveniment depășește 20.000 de lei.

Fondul/ReGala Ferdinand.

Împreună cu Asociația Părinților Elevilor din Ferdinand, Asociația Absolvenților Alumni Ferdinand și Colegiul Național Ferdinand I, fundația a organizat acest eveniment dedicat recunoașterii performanței. Astfel, din Fondul Ferdinand au fost finanțate două proiecte și s-au acordat 49 de burse, dar și  premii în valoare de 34.000 de lei.

11even Experiences - Bucuria vieții.

În fiecare om este ascunsă câte o comoară, fiecare persoană are câte o experiență ce merită împărtășită și care poate influența viața  altei persoane. Tocmai aceasta a fost și ideea evenimentului organizat de Asociația Mutatis Mutandis  în parteneriat cu Fundația Comunitară Bacău. Timp de peste 2000 de minute, mai mult de 2500 de persoane au ascultat dis- cursurile motivaționale ale unor oameni cu experiențe deosebite care au putut fi relevante pentru dezvoltarea lor profe- sională și personală. Pe lângă dorința de a aduce bucurie în viață, în cadrul acestui eveniment au fost susținute financiar și două proiecte pentru comunitatea băcăuană: Centrul de Resurse și Urgențe Psihologice și programul YouthBank.

Bucurie în Mişcare. Competiție, familie, comunitate.


În anul 2014, Fundația Comunitară Bacău a reușit, împreună cu Asociația 11even Cluj, să organizeze la Bacău Festivalul Bucurie în Mișcare, unde 65 de liceeni din cele 5 comunități în care a fost organizat festivalul au plecat într-o tabără Creatori de Viitor. Dezvoltarea personală a ocupat un loc fruntaș în activitățile din tabără, iar punctul central a fost reprezentat de proiectul Orașul  viitorului.

Semimarathonul comunității.

Fiind o noutate pentru comunitatea din Bacău, semimaratonul organizat de fundație a strâns la linia de start peste 120 de persoane, atât la proba individuală, cât și la ștafetă. Proba a constat în parcurgea a 21 de kilometri.

Swimathon Bacău 2014... sau despre locul în care oamenii devin supereroi.


Acolo unde oamenii sunt conștienți  de forța pe care o au împreună, se pot realiza lucruri mărețe, iar ca dovadă stă faptul că Swimathon 2014 a însemnat 27% din veniturile înregistrare în acest an de Fundația Comunitară Bacău. Ediția de anul acesta a însemnat 1300 de oameni, 113 înotători și 19 echipe.Satisfacția muncii depuse vine în momentul în care eforturile fiecărui individ sunt traduse în rezultate vizibile care duc la creșterea calității vieții din comunitate. Mai sunt însă și momente în care efortul depus este recunoscut prin premii. Anul acesta, Fundația Comunitară Bacău a primit premiul pentru rezultatele în mobilizarea comunității, oferit la Conferința Națională a Fundațiilor Comunitare din România 2014, dar și premiul pentru ”ONG-ul anului” la Gala Premiilor Comunității  Băcăuane.


Sigle site