Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

 

Anul infiintarii: 2013
Web:   www.fundatiactf.ro
Persoana de contact:    Oana Mitea
Telefon: 0751.282.959
Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Descrierea organizatiei: Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului stimulează iniţiativa şi spiritul comunitar local.


YouthBank

Programul YouthBank a fost implemen- tat și în Făgăraș începând cu anul școlar 2013-2014. Prima ediție a însemnat 60 de donatori, opt proiecte cu impact pentru comunitate finanțate, 14.100 de lei investiți în proiectele tinerilor și 1000 de beneficiari direcți și indirecți. Pentru a doua ediție a programului, care a început în luna septembrie 2014, au fost implicați 15 tineri din 5 licee făgărășene, mobilizându-se până la finalul anului suma 6.234 de lei.

Cercul de Donatori

În anul 2014 au avut loc două ediții ale programului de atragere de fonduri dezvoltat în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare și sub egida  The Funding Network, Cercul de Donatori. Prima ediție a avut loc în mai și a avut ca rezultat finanțarea a trei proiecte cu suma totală de 6.050 de lei din partea a 47 de donatori. Cele trei proiecte au însemnat realizarea unui atelier de meșteșuguri,  o campanie pentru câinii fără adăpost și crearea unei locuințe decente pentru o familie cu opt copii.În decembrie a avut loc cea de-a doua ediție, când tot trei proiecte au fost finanțate cu suma totală de 9.469 de lei, ba- nii venind de la 47 de donatori. Proiectele susținute acum au avut ca scop dotarea tehnologică a Hospice Făgăraș, amenajarea unei camere de stimulare polisenzorială la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș și desfășurarea unei campanii împotriva abandonului școlar.

Gala Comunității ediția a II-a

Rezultatele acţiunilor întreprinse pe parcursul primul an de funcționare a Fundației Comunitare Țara Făgărașului au fost prezentate publicului la cea de-a doua ediție a„Galei Comunității”, unde au participat 150 de oameni, 10 ONG-uri și 5 sponsori.

Împreună la Carnaval

De ziua copilului, într-o după-amiază ploioasă, dar încărcată de suflul a peste 300 de copii, Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu primăria orașului a organizat cea de-a doua ediție  a festivalului urban pentru copii, care anul acesta a avut tema „Împreună la Carnaval”.

InTransylvania

Muzica, aer liber, relaxare, obiective turistice transilvănene și trasee pe  creasta Munților Făgăraș... într-un cuvânt InTransylvania. Prima ediția a acestui festival a avut loc în 2014, iar Fundația Comunitară Țara Făgărașului a fost parte- ner al Asociației Padina Fest, contribuind la organizarea festivalului.

Bikeathon Țara Făgărașului

Peste 500 de oamenii din comunitatea Făgărașului s-au mobilizat pentru organi- zarea acestui eveniment de atragere de fonduri, combinat cu bucuria de a face mișcare și de a dărui. Prin intermediul acestei platforme s-au mobilizat peste 20.000 de lei, bani care au fost direcționați către 10 proiecte. Pe lângă bucuria de a fi reușit strânge- rea unei sume considerabile de bani, Bikeathon a primit și premiul pentru „Cel mai bun proiect mobilizator de resurse” din comunitate în cadrul Galei pentru Supervoluntari care a avut loc la Brașov.

Burse de excelență și de studiu

Compania Plastimo Marine Roumanie SRL a înființat Fondul Plastimo, fond din care au fost oferite șase burse elevilor cu rezultate excepționale. Suma totală acordată a fost de 10.500 de lei.

Spitalul Municipal Dr. Aurel Tulbure Făgăraș


Fundația Comunitară Țara Făgărașului a susținut spitalul municipal prin donarea sumei de 14.000 de lei și a 288 de seturi  de așternuturi. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul celor 62 de donatori individuali și a două companii. Fundația Comunitară a susținut în 2014 și alte inițiative, precum un atelier de educație civică, susținerea trupei de dans Hansel și Gretel formată din copii cu vârste între 3 și 19 ani, campanii de strângere de fonduri pentru Hospice Casa Speranței, dar și pentru formarea unui fond în Mândra.La Conferința Națională a Fundațiilor Comunitare din România, Fundația Comunitară Țara Făgărașului a primit premiul pentru Creativitate și rezultate în mobiliza- rea comunității făgărășene în primul an de activitate.

Sigle site