Română (România)English (United Kingdom)

Fundatii Comunitare

Anul infiintarii: 2010
Adresa: Str. Ardealului nr.1 Alba Iulia
Telefon: +40 258 830 315
Web: www.fundatiacomunitaraalba.ro
Persoana de contact: Dorin Sava
Email:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Descrierea organizatiei:

Misiunea Fundației Comunitare Alba este de a îmbunătăți viața oamenilor din județul Alba prin mobilizarea și distribuirea resurselor pentru inițiative de dezvoltare locală.

Fundația Comunitară Alba a continuat în 2014 implicarea în comunitate, urmând aceeași linie strategică definită încă de la înființare: investiția preponderentă în tineri, dezvoltarea leadership-ului lor și oferirea  de sprijin financiar, prin granturi și burse, dar și prin instruire pentru dezvoltarea sau consolidarea unor abilități importante pentru viitorul lor, în contextul unui parcurs de dezvoltare antreprenorială pe care fundația îl propune tinerilor an de an.

YouthBank

Desemnat Cel mai bun program de voluntariat în educație la ultimele două ediții ale Galei Anuale a Voluntarilor din Alba, YouthBank a susținut 10 proiecte de implicare în comunitate a liceenilor din Alba Iulia cu o finanțare totală de peste 17.000 lei. Proiectele au acoperit domenii diverse: socializarea prin artă a copiilor din trei centre de plasament, orientarea tinerilor spre voluntariat, promovarea unei vieți active prin sport, facilitarea destagii de practică profesională pentru liceeni, promovarea mersului pe bicicletă ca o alternativă sănătoasă și nepoluantă, promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și susținerea unei trupe de tea- tru formată din liceeni. Proiectele au fost realizate în parteneriat cu șase organizații neguvernamentale și două unități școlare și au avut 1055 de beneficiari direcți.

Ajutor acordat celor cu posbilitați materiale reduse

Fundația Comunitară Alba a acordat, în 2014, trei granturi cu destinație socială, în valoare totală de 13.300 lei, către trei organizații neguvernamentale, pentru realizarea unor acțiuni de conștientizare și coalizare a membrilor comunității.S-au realizat campanii în beneficiul unor persoane din județul Alba cu posibilități materiale reduse, în scopul ameliorării situației lor medicale și/sau sociale. Aceste proiecte au avut un număr de 32 de beneficiari finali.

Festivalul Internațional de teatru Apollo

Un grant de 702 lei a reprezentat contribuția fundației la organizarea primei ediții a Festivalului Internațional de Teatru “Apollo”, un deziderat și merit al Asociației Grupul Skepsis din Alba Iulia, numărul beneficiarilor direcți depășind 150.

Fondul pentru voluntariat

Din Fondul pentru Voluntariat, Fundația Comunitară Alba a acordat opt burse celor mai implicați voluntari din comu- nitate, suma de bani mobilizată pentru această acțiune fiind de aproximativ 2.200 de lei. O altă bursă, de 1,500 lei, a fost acordată tânărului șahist Iustin Ciorgovean, o speranță confirmată a șahului albaiulian, bursa fiind finanțată din contribuțiile salariaților firmei IPEC SA din Alba Iulia.

Change  Makers

Fundația a investit peste 29.000 lei în proiecte care dezvoltă antreprenoriatul tinerilor din comunitate. Un al doilea proiect implementat în 2014, “Change Makers”, și dezvoltat cu susținerea Municipiului Alba Iulia  a avut ca scop creșterea nivelului de conștientizare și promovarea spiritului antreprenorial social și dezvoltarea unor competențe specifice în rândul a 28 de tineri beneficiari, prin traininguri de specialitate. Nu în ultimul rând, a fost dezvoltată o rețea de tineri antreprenori sociali formată din peste 300 de liceeni albaiulieni.Alte inițiative de sprijin ale tinerilor  includ parteneriatul cu Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia la ediția din 2014 a conferinței despre managementul carierei. De asemenea, Fundația a sprijinit organizația Leo Fortress Alba Iulia, oferind consiliere strategică și sprijin logistic în acțiunile acestei organizații de tineri.

Fundația Comunitară Alba sprijină eforturile de dezvoltare locală, făcând parte din grupuri de lucru inițiate de Municipiul Alba Iulia pentru proiecte care privesc dezvoltarea urbană integrată.

Testimonial

YouthBank a fost aventura care m-a incurajat si mi-a dat incredere, care m-a facut sa cred ca lumea in care traiesc poate fi mai buna, m-a invatat sa sper fara sa-mi fie teama, sa cred ca dupa multa munca, stres si timp, am reusit să fac ceva si e meritul meu.[...] YouthBank m-a ajutat pe mine iar eu si YouthBank i-am ajutat pe altii.

Oana Valeanu, Colegiul National „Horea, Closca si Crisan” Alba Iulia

Citeste mai mult

Sigle site